16.04.2024

По повод Международния ден на приказката – 20 март, Детският отдел и отдел Чужди езици проведоха интерактивните занимания „Имало едно време…” и “The World of Fairy Tales: Little Red Riding Hood”в партньорство с деца от II и III клас – ОУ „Св. Климент Охридски” и НУ „Патриарх Евтимий”.

Второкласниците от ОУ „Св. Климент Охридски” си припомниха любими класически приказки, запознавайки се с адаптирани книжки на английски език, след което влязоха в ролята на Червената шапчица и провериха знанията и наблюдателността си с играта “Find Your Animal Friends in the Woods“. Децата вложиха творческо усърдие и ентусиазъм в създаване на апликациите „Goods for Granny“ и „Match the Tales“.

От специално направена презентация третокласниците от НУ „Патриарх Евтимий” с класен ръководител г-жа Георгиева се запознаха с творчеството на световно признати разказвачи, представиха проекти на книги, които са ги впечатлили от фонда на библиотеката, драматизираха приказката на Иво Сиромахов „Кралица на красотата” и се състезаваха в акростих-кръстословицата „Парад на приказните герои”.