16.04.2024

Откриване на XIX Национален маратон на четенето 2024 г.

„… книгата е днес за всички,

трябва памет да берем,

трябва книги да четем,

само оня ще сполучи,

който знае, който учи…”

Регионална библиотека „Христо Смирненски” е активен участник в кампанията за насърчаване на четенето от самото ѝ начало. Целта на инициативата е да се поощри общуването на читателите с книгите, да се възроди и възпита любов към четенето, което играе ключова роля за развитието на личността от най-ранна детска възраст.

Детският отдел и отдел Чужди езици организират интересни и разнообразни инициативи съвместно със своите партньори – детски градини, училища, езикови и арт школи.

Днешният театрален празник „Приказна феерия в библиотеката” беше организиран по програма „Бърборанчета в библиотеката” и се осъществи в партньорство с Частна детска градина „Първите седем” и Детска градина „Славейче”.

Официален старт на Маратона бе даден от директора на библиотеката – г-жа Михова.Тя прочете стихотворението „Книжка – пъструшка” от Калина Малина.

Талантливите малки актьори представиха драматизации по приказките: „Доктор Лиса” и „Ураганат и приказките”, а с усмивки и весело настроение бяха изълнени песничките „Книжка сладкодумна” и „Мама ми купи днес”.