21.07.2024

Моята класна библиотека

Забавно и полезно за чуждоезиковите умения по английски език на участниците, премина интерактивното занимание „Enjoyable English in the Regional Library – Pleven“. То бе в партньорство на отдел Чужди езици с ученици от СУ „Васил Априлов“ – Долна Митрополия с преподавател г-жа Кръстева. Образователното занимание се провежда по традиционната програма „Моята класна библиотека“, с която библиотечните специалисти целят отделът да бъде в помощ на учениците от плевенския регион при изучаването на чужди езици.

Четвъртокласниците и петокласниците се запознаха с фонда и библиотечно-информационната дейност на отдела. Те отделиха най-голямо внимание на учебно – помощната литература за тяхното езиково ниво – речници, тестове, адаптирани книги и списания.

Децата проследиха с внимание двуезичния филм „Пъстър, шарен Великден“/ „Red, red Easter“, изготвен от отдел Чужди езици и Детския отдел на библиотеката.

С интерес учениците разиграха лексикалните образователни игри: ”The Number Game and Verb Bingo”’ и се проведе оспорвано състезание по артистичен прочит на непознат текст на английски език. Най-добре представилите се получиха награди от библиотеката.