16.04.2024

Детски летен университет

На 4 юли 2023 в изложбената зала на РБ”Хр.Смирненски” – Плевен бе дадено началото на XIV Детски летен университет под наслов „През юли в Игротеката – весел кът на знание, технологии, изкуство, игри и приятелство“-Залата беше изпълнена с публика – читатели на библиотеката и участници от театралната студия. Водещи на събитието бяха актрисите Мариета Калъпова и Ива Николова, които разиграха забавни игри и викторини с публиката. С желание и ентусиазъм, показвайки знание и находчивост, децата отговаряха на забавните въпроси на водещите.

Талантливите актьори от детска театрална студия към ДКТ „Иван Радоев”-Плевен представиха откъси от „Спящата красавица” от Шарл Перо и ”Ревизор” от Н.В. Гогол. За доброто настроение на публиката в залата допринесе и майсторското изпълнение на гайда от доброволеца на детския отдел Радостин Ангелов – възпитаник на НУИ „Панайот Пипков” с преподавател г-н Красимир Кондов.

Заниманията от Детския летен университет ще се провеждат всеки вторник и четвъртък до края на месец юли. Всяка сряда е запазена за прожекция на любими анимационни филми. Началото на заниманията е от 10,30 часа.