06.02.2023

ДАРЕНИЯ

На 20 декември в навечерието на Коледа в Библиотеката получихме ново дарение от специално подбрани книги и музика – двоен диск на Мирей Матийо.Дарител е познатият на всички журналист от БТА Малин Решовски,последователен в отношението си към обогатяването на нашите фондове.

Поредното дарение съдържа десетина книги,издадени тази година и показва добрият вкус на дарителя към биографиите на велики личности:музиканти,поети,художници,журналисти,спортисти,кинорежисьор и… кралицата Елизабет Втора.Някои от книгите са с автограф за читателите на библиотеката,например „Васко Василев- зад сцена”,а албумът на гранддамата на френския шансон Мирей Матийо е с послание от дарителя за ползване от франкофоните в Плевен и любителите на френския език и изкуство.

Благодарности на Малин Решовски за поредния жест към библиотеката и нейните читатели!

Благодарим за благородният жест!

Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Плевен получи дарение: Издателство „Пенсофт” – София дари на библиотеката 34 тома съвременна отраслова литература, от различни области на знанието. Изданията са обработени и ще бъдат на разположение за нашите читатели.

Дарение за библиотеката! Режисьорът ДИМО ДЕШЕВ – дългогодишен приятел на библиотеката, подари три издания две от които авторски произведения. Читателите и библиотечния екип благодарят на господин ДИМО ДЕШЕВ.